LOGO INVESTIGATORUL

Log in

”FESTIVALUL FULGILOR DE NEA”- PROIECTUL ”PROEDUS”

Recomandat ”FESTIVALUL FULGILOR DE NEA”- PROIECTUL ”PROEDUS”

”Festivalul Fulgilor de Nea” s-a desfășurat, în acest an, în parcul ”Tineretului” din București, în 14 decembrie 2019.

Cu această ocazie, numeroși elevi au fost vedete pentru o zi, dar și spectatori. Alături de aceștia au fost prezenți profesori, părinți și toți cei care au dorit să participe la manifestarea artistică. Elevii Școlii Gimnaziale ”Nicolae Titulescu” au fost însoțiți de directorul școlii, Florian Ghiță, și cadrele didactice Berta Vasilescu, Andreea Feieș, Andreea Ioniță, dar și personalul auxiliar, Monica Badea și Rodica Rădulescu. Elevii clasei a III-a A au fost și reporteri, pentru o zi. Aceștia l-au intervievat pe Cătălin Bîrsan, consilier ”Proedus”.

Ștefan Lemnaru: Când s-a lansat proiectul ”Proedus” în București?

”Proedus” împlinește în acest an 10 ani de activitate. ”Festivalul Fulgilor de Nea”, proiect de tradiție al Centrului de Proiecte Educative și Sportive București, ”Proedus”, din cadrul Primăriei Municipiului București, se întâmplă tot de 10 ani, sub diferite forme.
Am început, inițial, să desfășurăm această activitate la nivel de școală, ulterior s-a întâmplat sub formă de festival. L-am organizat în diferite parcuri pe durata mai multor zile, iar anul acesta, am dorit să reconfigurăm totul, motiv pentru care am reînceput să desfășurăm activitatea în școli, prin intermediul unor caravane care au fost destinate, în mod deosebit preșcolarilor și elevilor din ciclul primar și gimnazial.

Dan Dăncescu: În ce constă acest concept de caravană?

Patru caravane au circulat la câte două școli, în fiecare zi, în timpul săptămânii trecute. S-au desfășurat ateliere interactive în cadrul cărora copiii au putut participa atât la spectacole, cât și la confecționarea unor globuri și păpuși care au fost colectate de noi și pe care le-am folosit la împodobirea brazilor pe care îi avem astăzi, aici, în Parcul ”Tineretului”.

Andrei Lemnaru: Ce se întâmplă astăzi, aici?

Încununăm evenimentul pe care îl numim ”Festivalul Fulgilor de Nea”. Este ziua în care închidem această activitate, după ce am colindat Bucureștiul din școală în școală. Ne-am adunat aici din mai multe motive. Odată, pentru a colinda cu ajutorul micilor artiști de la ”Palatul Național al Copiilor” sau alte grupuri de copii care interpretează piese de teatru sau colinde. Toți acești tineri talentați au fost invitați, astăzi, la scenă deschisă, în fața publicului larg.

Vlad Petre: Care sunt următoarele activități care se vor desfășura în cadrul Proiectului ”Proedus”?

Acesta este doar unul dintre proiectele pe care le propunem prin intermediul Proiectului ”Proedus” pentru această iarnă. Dorim să tragem concluziile, să vedem ce am făcut bine în anii trecuți, ce am întreprins mai puțin bine și ce ne vom propune pentru anul viitor, astfel încât din ianuarie să revenim în activitate, în forță. Interesul nostru este acela de a induce starea de bine în rândul elevilor bucureșteni de toate categoriile. Anul acesta am dezvoltat și un program de voluntariat pentru profesori, deoarece ne dorim să-i integrăm și pe ei în activitățile noastre. Din luna ianuarie îl vom dezvolta, deoarece anul acesta doar i-am dat startul și va fi o activitate pilot la nivelul Capitalei.

A consemnat,
Alina Johnson-Pop

Ultima modificareDuminică, 14 Aprilie 2024 20:21
Login pentru a posta comentarii
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.